Our English language blog can be found here http://mkie-foreign.blogspot.gr/

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΑΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΜΚΙΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΑ






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΜΚΙΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΑ

Αιφνιδιαστικά χθες 12/02/2013 επισκέφτηκε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού αποστολή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για να ελέγξει τους χώρους μας, μετά από τρείς επιστολές που έχουν σταλεί από τον ΙΣΑ (από τον Οκτώβριο του 2012), με τις οποίες επίμονα απαιτεί την αδειοδότηση μας.  Έτυχε εκείνη την ώρα και βρισκόταν στο ιατρείο ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας  καρδιολόγος Γιώργος Βήχας και ο αντιδήμαρχος κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Μαραγκός (και μέλος του συντονιστικού οργάνου του ΜΚΙΕ), οι οποίοι ανέλαβαν  να κάνουν την ξενάγηση στα μέλη της αποστολής του ΙΣΑ.  Από την μεριά μας δόθηκαν οι επαρκείς εξηγήσεις για τον τρόπο λειτουργίας αλλά και της φιλοσοφίας μας.

Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι το ιατρείο μας στεγάζεται σε χώρο που του έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, ο οποίος και συμμετέχει ενεργά στο ιατρείο μας.  Ο χώρος αυτός ανήκει στην πρώην Αμερικανική Βάση του Ελληνικού, ο οποίος και είναι εκτός σχεδίου πόλεως.  Αυτό το γεγονός από μόνο του δεν επιτρέπει την αδειοδότηση του ιατρείου μας. 

Το κλιμάκιο του ΙΣΑ αντιλήφθηκε το μέγεθος του έργου του ΜΚΙΕ και δεσμεύθηκε ότι η εισήγηση του προς το Δ.Σ. του ΙΣΑ θα είναι θετική.

Σε αντίθετη περίπτωση θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον ΙΣΑ να μας πει τι θα κάνουν οι χιλιάδες των ασθενών μας, τους οποίους εξυπηρετούμε κάθε μήνα.  Μιλάμε για ανασφάλιστους καρκινοπαθείς, γονείς με παιδιά, μακροχρόνια άνεργους, οικογένειες που προμηθεύονται τα βρεφικά τους γάλατα, χαμηλό-συνταξιούχους και πολλών άλλων πολιτών που το δημόσιο σύστημα υγείας τους έχει πετάξει έξω ή απλά αδυνατούν να αγοράσουν τα φάρμακα τους.

Τα κοινωνικά ιατρεία είναι λύσεις ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ και ως τούτο πρέπει να αξιολογούνται.  Η μόνη αντίσταση που μας έχει μείνει στον χώρο της υγείας είναι αυτά, ας προσπαθήσουμε να τα ενδυναμώσουμε, ώστε να βοηθηθούν όλοι όσοι τα έχουν ανάγκη.



ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-14:00) (ΔΕΥΤΕΡΑ 17:00-20:00) (ΤΡΙΤΗ 14:00-20:00) 
(ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-20:00) (ΠΕΜΠΤΗ 14:00-20:00) (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17:00-19:00) (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Blog http://mki-ellinikou.blogspot.com/, Email mkiellinikou@gmail.com