Our English language blog can be found here http://mkie-foreign.blogspot.gr/

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Το ΜΚΙΕ στηρίζει έμπρακτα το Ίδρυμα παιδιών με νοητική στέρηση “Άγιοι Ανάργυροι”






 Ελληνικό 04/02/2013

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Το ΜΚΙΕ  στηρίζει έμπρακτα το Ίδρυμα  παιδιών με νοητική στέρηση
“Άγιοι Ανάργυροι”

Την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013   ιατρικό κλιμάκιο εθελοντών του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού  μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου επισκέφθηκε το οικοτροφείο «Αγιοι Ανάργυροι» στην Κάντζα, στο οποίο φιλοξενούνται  πενήντα δύο άτομα με νοητική υστέρηση αλλά και σοβαρά κινητικά προβλήματα, ηλικίας από δέκα έως εξήντα δυο ετών.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των εθελοντών ιατρών του ΜΚΙΕ και η καταγραφή των αναγκών  των ατόμων που φιλοξενούνται στο ίδρυμα.

Το κλιμάκιο διαπίστωσε σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα αλλά και ιατρούς , φυσικοθεραπευτές και  ψυχολόγους , ειδικότητες  απόλυτα αναγκαίες για την διατήρηση της γενικής κατάστασης και της κινητικότητας  των ατόμων αυτών.

Μετά από αυτή την επίσκεψη το Μητροπολιτικό Κοινωνικό ιατρείο με το ευαισθητοποιημένο εθελοντικό του δυναμικό, αποφάσισε να στηρίξει την  αναγκαία αυτή κοινωνική  δομή. Έτσι θα καλύπτει  σε μηνιαία βάση,  όσο μπορεί, τις ανάγκες των φιλοξενούμενων  σε φάρμακα.  Ιατροί  των ειδικοτήτων που χρειάζονται, θα πραγματοποιούν  συχνές επισκέψεις στο ίδρυμα.  Η ομάδα των ψυχολόγων του ΜΚΙΕ  θα βρίσκεται δίπλα στον μοναδικό  ψυχολόγο  του οικοτροφείου συνδράμοντας το πολύ δύσκολο έργο του και τέλος το ΜΚΙΕ θα προσπαθήσει  να εξασφαλισθεί η καθημερινή παρουσία φυσιοθεραπευτών, με σκοπό οι φιλοξενούμενοι  να αρχίσουν και πάλι να κάνουν τις απόλυτα αναγκαίες φυσικοθεραπείες  τους.

Πέρα από αυτά  το ΜΚΙΕ παρέδωσε  στη Διοίκηση του Ιδρύματος μεγάλη ποσότητα υλικών απόλυτα αναγκαίων για τη καθημερινή φροντίδα των φιλοξενούμενων, όπως αναλώσιμο νοσοκομειακό υλικό, αναπηρικά καρότσια,  κλπ. 

Η Διοίκηση του Ιδρύματος χαρακτήρισε την βοήθεια του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου σωτήρια, εμείς την χαρακτηρίζουμε “σεβασμό στη διαφορετικότητα, σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη”, σεβασμό τον οποίο πιστεύουμε ότι οφείλει πρωτίστως  να δείχνει έμπρακτα μια ευνομούμενη πολιτεία.


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

 
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-14:00) (ΔΕΥΤΕΡΑ 17:00-20:00) (ΤΡΙΤΗ 14:00-20:00) 
(ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-20:00) (ΠΕΜΠΤΗ 14:00-20:00) (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17:00-19:00) (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Blog http://mki-ellinikou.blogspot.com/, Email mkiellinikou@gmail.com