Our English language blog can be found here http://mkie-foreign.blogspot.gr/

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας ψεύδεται στο BBC



Ελληνικό, 18/07/2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας ψεύδεται στο BBC» 

Δεν αποτελεί επιλογή κατεύθυνσης του ιατρείου μας να αποστέλει Δελτία Τύπου με  χαρακτηρισμούς έναντι οιουδήποτε αξιωματούχου ή  απλού πολίτη. Προκαλείται όμως το κοινό αίσθημα, όταν ο κύριος  Πάνος Ευσταθίου (Διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας - Ε.Κ.ΕΠ.Υ.- του Υπουργείου Υγείας) ψεύδεται ασύστολα μπροστά στην κάμερα του BBC,  όταν η δημοσιογράφος Zeinab Badawi  του θέτει το ερώτημα εάν ισχύουν οι καταγγελίες ανασφάλιστων πολιτών ότι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας τους χρεώνει μεγάλα ποσά, τα οποία δεν μπορούν να πληρώσουν,  με αποτέλεσμα ουσιαστικά να τους αποκλείει από τις υπηρεσίες του.

 Ο διάλογος έχει ως εξής:

Δημοσιογράφος: Με αρκετά στοιχεία στα χέρια για την Ελληνική κρίση στην υγεία, ήταν η στιγμή να πάω στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα. Ισχύει το ότι οποιοσδήποτε στην Ελλάδα ο οποίος δεν μπορεί να πληρώσει για φάρμακα από το φαρμακείο ή για ένα χειρουργείο, αν δεν μπορεί να πληρώσει, ότι το κράτος θα του παρέχει την κατάλληλη φροντίδα;

κος Ευσταθίου: κυρία Μπαντάουι, στην Ελλάδα οι Έλληνες το μεγαλύτερο ποσοστό είναι ασφαλισμένοι από δημόσιο φορέα. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν πληρώσει το ασφαλιστικό τους σύστημα, διότι δεν είχαν τα χρήματα, διότι ήταν κάτω από, εεεεε... δύσκολη κατάσταση οικονομική. Αυτό με απόφαση της κυβέρνησης δεν έχει επηρεάσει την νοσηλεία τους και τη θεραπεία τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Δημοσιογράφος: Γνώρισα έναν ηλικιωμένο ο οποίος χρειαζόταν μια επείγουσα εγχείρηση, την έκανε αλλά του κόστισε 6000 ευρώ, το νοσοκομείο τον κυνήγησε για να πληρώσει κάτι το οποίο άγχωσε ιδιαίτερα αυτόν και την οικογένεια του. Δέχεστε ότι αυτά συμβαίνουν και ότι είναι μια περίπτωση από τις πολλές;

κος Ευσταθίου: Εεεεε ... δεν υπάρχει περίπτωση τέτοια. Δεν υπάρχει κάποιος που να πάει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να πληρώσει χρήματα.

Δημοσιογράφος: Το γεγονός ότι αυξάνονται τα κοινωνικά ιατρεία συνεχώς σε σχεδόν 40 αυτή την στιγμή, που δείχνει ότι υπάρχει ανάγκη για τέτοιες δωρεάν εθελοντικές υπηρεσίες...

κος Ευσταθίου: Θα έλεγα ότι το βλέπω διαφορετικά, αααα... υπάρχει προσπάθεια του κόσμου να βοηθήσει ο ένας τον άλλο, αυτά είναι στοιχεία μιας κοινωνίας η οποία λειτουργεί κάτω από συνθήκες λιτότητας και δυσκολίας. Αυτά είναι θετικά στοιχεία μιας ... ενός πολιτισμού και μιας κοινωνίας, όχι διάλυσης.

Ακολουθεί και το βίντεο προς επιβεβαίωση του παραπάνω διαλόγου. 




Ερωτάται  λοιπόν το Υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα ο Υπουργός  κύριος Γεωργιάδης, γιατί ψεύδεται ένας θεσμικός εκπρόσωπος του  Υπουργείου   και γιατί προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους  πολίτες  από την ουσία του προβλήματος που δεν είναι άλλη από την ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ πολιτική που εφαρμόζει το Υπουργείο αφήνοντας τους ανασφάλιστους πολίτες να πεθαίνουν αβοήθητοι, αφού δεν έχουν να πληρώσουν για την θεραπεία τους ή/και τα φάρμακα τους. 

Θα καλύψει τον κύριο Ευσταθίου ο Υπουργός ή θα τον αποπέμψει?  Παράλληλα θα μας απαντήσει επιτέλους ο κύριος Υπουργός τι θα γίνει με τις εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστων πολιτών που δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας?  Θα τους αφήσει να πεθάνουν όταν παρουσιαστεί ανάγκη?  Για πόσο καιρό θα κάνει ότι αγνοεί το πρόβλημα αυτό, όπως έκαναν και οι προκάτοχοι του?  Για πόσο καιρό θα θέτει  την μείωση των δαπανών ΠΑΝΩ από τις ζωές των πολιτών αυτής της χώρας

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού θα συνεχίσει να  καταγγέλλει τις απαράδεκτες πολιτικές λιτότητας που ουσιαστικά λειτουργούν ως γενοκτονία των Ελλήνων πολιτών.  Καρκινοπαθείς, εγκυμονούσες, μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι αφήνονται στην τύχη τους.   ΠΡΕΠΕΙ αυτό να σταματήσει ΑΜΕΣΑ.  Απαιτούμε μια ξεκάθαρη  απαντήση για το τι προτίθεστε να κάνετε!

Μπορείτε να δείτε όλο το ρεπορτάζ του BBC εδώ http://youtu.be/-rkKhwg0EPM
   
Πηγή ρεπορτάζ: http://www.bbc.co.uk/programmes/b037b5kg



ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ 

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-14:00) (ΔΕΥΤΕΡΑ 17:00-20:00) 
(ΤΡΙΤΗ 14:00-20:00) (ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-20:00) (ΠΕΜΠΤΗ 14:00-20:00)
(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14:00-19:00) (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00) 
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης (δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού) 
Blog http://mki-ellinikou.blogspot.com Email mkiellinikou@gmail.com