Our English language blog can be found here http://mkie-foreign.blogspot.gr/

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Ελπίζουμε ότι η κοινή λογική θα πρυτανεύσει.




Ελληνικό, 27/05/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο  Ελληνικού δεν ταυτίζεται και δεν επιθυμεί να ταυτιστεί με παρατάξεις, φορείς ή κόμματα. Λειτουργεί και εκφράζει τις απόψεις,  θέσεις και αρχές των 200  και πλέον  εθελοντών του, που καθημερινά δίνουν την μάχη ενάντια στην κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και την διάλυση της κοινωνικής συνοχής.  

Από την σύλληψη της ιδέας από τον εμπνευστή του, τις ζυμώσεις για την μορφή και δομή του κατά τη διάρκεια των μεγάλων διαμαρτυριών στη πλατεία Συντάγματος  το καλοκαίρι του 2011, την αποδοχή και στήριξή του από το Δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης μέχρι και την σημερινή του λειτουργία  διέπεται από τις ίδιες τρεις βασικές και απαράβατες αρχές σύμφωνα με τις αποφάσεις των Γενικών του Συνελεύσεων: 

Α.  Δεν δέχεται χρηματικές δωρεές από κανέναν. Οι δωρεές είναι σε υπηρεσίες ή είδος.

Β. Δεν επιτρέπει καμία κομματική ή παραταξιακή εμπλοκή στη λειτουργία του, ούτε επιτρέπει την εκμετάλλευση του έργου των εθελοντών του για προσωπική προβολή ή όφελος οποιουδήποτε.

Γ. Δεν διαφημίζει κανέναν για την όποια δωρεά κάνει.

Μέχρι σήμερα οι αρχές αυτές ήταν απόλυτα σεβαστές  από τους δωρητές και απόλυτα αποδεκτές και ξεκάθαρες σε όλο το κόσμο. Επειδή όμως παρατηρήθηκε παραβίαση αυτών των αρχών από τοπικά δημοσιεύματα και συγκεκριμένους  φορείς  ζητάμε από ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως να σεβαστούν τον τρόπο λειτουργίας μας και να μην μας εμπλέξουν με τον οποιοδήποτε τρόπο σε πολιτικές  ή κομματικές επιδιώξεις. Παρακαλούμε επίσης  να αποσύρουν τυχόν σχετικά δημοσιεύματα καθώς και να σεβασθούν το έργο που προσπαθούμε να επιτελέσουμε. Η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει κάποιος στο ΜΚΙΕ δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης ή διαφήμισης (έμμεσης ή άμεσης)

Ελπίζουμε  ότι η κοινή λογική θα πρυτανεύσει.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ 

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-14:00) (ΔΕΥΤΕΡΑ 17:00-20:00) 
(ΤΡΙΤΗ 14:00-20:00) (ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-20:00) (ΠΕΜΠΤΗ 14:00-20:00)
(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14:00-19:00) (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00) 
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης 
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού) 
Blog http://mki-ellinikou.blogspot.com Email mkiellinikou@gmail.com