Our English language blog can be found here http://mkie-foreign.blogspot.gr/

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Απαιτούμε ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας στο οποίο θα έχουν ΕΛΕΥΘΕΡΗ και ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ!




Με αφορμή την 48ωρη γενική απεργία 6-7/11/2012, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού θα πάρει μέρος σήμερα Τετάρτη στις κινοιτοποιήσεις.  Οι λόγοι που το κάνουμε αναλύονται στο παρακάτω φυλλάδιο που ετοιμάσαμε.

To ραντεβού των εθελοντών και των φίλων του ιατρείου είναι για σήμερα Τετάρτη, στον σταθμό του μετρό Ακρόπολη και ώρα 17:00, παρότι ο συγκεκριμένος σταθμός θα είναι κλειστός.  Μετά θα προχωρήσουμε όλοι μαζί συντεταγμένα προς το Σύνταγμα.  Σκοπός μας είναι να σταθούμε δίπλα από τον σταθμό του τραμ στο Σύνταγμα, σε περίπτωση που για τον οποιοδήποτε λόγο αυτό δεν καταστεί δυνατό, τότε θα συγκεντρωθούμε στους στύλους του Ολυμπίου Διός.





Το ΜΚΙΕ ξεκίνησε την λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2011, με σκοπό να προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους συμπολίτες μας.

Έχουμε προσφέρει βοήθεια σε περισσότερους από 2500 ασθενείς μεταξύ των οποίων υπήρξαν και υπάρχουν συνάνθρωποι μας με σοβαρά προβλήματα υγείας όπως καρκίνος, τους οποίους οι κυβερνήσεις των τελευταίων 2,5 χρόνων με την εφαρμογή των μνημονίων έχουν καταδικάσει σε θάνατο. 

Τα τελευταία δυόμιση χρόνια στην Ελλάδα βιώνουμε μια βίαιη και ραγδαία επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου. Αυτή η βία εκδηλώνεται με τρία κυρίως πρόσωπα:

-ανεργία που αγγίζει το 25% ( απολύσεις, κλείσιμο επιχειρήσεων)
-δραματική μείωση μισθών και συντάξεων
-απάνθρωποι και υπέρογκοι φόροι και χαράτσια.

Αυτά οδηγούν ένα μεγάλο τμήμα του Ελληνικού λαού σε ένα τρομακτικό οικονομικό αδιέξοδο καθώς επίσης και στην απώλεια της ασφαλιστικής κάλυψης που με την σειρά της δημιουργεί και ένα τραγικό αδιέξοδο στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη των χρονίως πασχόντων συνανθρώπων μας.

Ο αριθμός των ασθενών στην Ελλάδα που δεν έχει πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας αυξάνει δραματικά και με την συνέχιση της ίδιας πολιτικής τούς αμέσως επόμενους μήνες θα ζήσουμε στην πατρίδα μας την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση που βιώσαμε ποτέ!

Παράλληλα με τις μεγάλες περικοπές στον χώρο της υγείας που έχουν επιβληθεί από την Τρόικα στα νέα μέτρα, περικοπές που αφορούν τόσο στις φαρμακευτικές δαπάνες όσο και σε κείνες για την νοσηλεία των ασθενών όχι μόνο υποβαθμίζεται αλλά καταρρέει ολοκληρωτικά η Δημόσια Υγεία!

Σας καλούμε σε έναν κοινό αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων, σε έναν κοινό αγώνα για ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας στο οποίο θα έχουν ΕΛΕΥΘΕΡΗ και ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ!

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-14:00) (ΤΡΙΤΗ 14:00-20:00) (ΤΕΤΑΡΤΗ 17:00-20:00) 
(ΠΕΜΠΤΗ 14:00-20:00) (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17:00-19:00) (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)