Our English language blog can be found here http://mkie-foreign.blogspot.gr/

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ελληνικό, 05/11/2012

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, σταθερό στο στόχο του να προσφέρει με κάθε τρόπο  το πολύτιμο αγαθό της υγείας σε κάθε συμπολίτη μας  που έχει ανάγκη και συνάμα  να προσπαθήσει κρατήσει την κοινωνία όρθια στις δύσκολες στιγμές που διάγει, με μόνο όπλο το έργο του,  κατάφερε    μία μεγάλη νίκη, να ανοίξει και πάλι τις πόρτες του δημόσιου συτήματος υγείας, ταράζοντας  τα νερά της  εγκατάλειψης των ανασφάλσιτων, άπορων και άνεργων από  αυτό.

Συγκεκριμένα μετά το σχετικό ρεπορτάζ του CNN στα μέσα Σεπτεμβρίου και με τον τρόπο που εκτέθηκε σε όλη την υφήλιο ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας  Λυκουρέντζος (παρακάτω μπορείτε να δείτε το ρεπορτάζ του CNN http://www.youtube.com/watch?v=VlXLLYopTsY&feature=player_embedded), το υπουργείο φαίνεται να αρχίζει να εξετάζει  θετικά την πρόσβαση ανασφάλιστων πολιτών στο δημόσιο σύστημα υγείας. Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τώρα, και σαν αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών των τελευταίων 2 ετών, οι ανασφάλιστοι πολίτες είχαν ουσιαστικά αποκλειστεί από το δημόσιο σύστημα υγείας.



Μετά το ρεπορτάζ του CNN, σύμβουλοι του υπουργού ήρθαν σε επαφή με τον επικεφαλής της ιατρικής ομάδας του ΜΚΙΕ, καρδιολόγο κ. Γιώργο Βήχα και ζήτησαν πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε το Υπουργείο Υγείας να βοηθήσει τους ανασφάλιστους ασθενείς.  Τηλεφωνικά ζητήσαμε να δοθεί ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους ανασφάλιστους πολίτες, χωρίς καμία εξαίρεση.

Το Υπουργείο Υγείας τώρα, βάσει άρθρου στο http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231220358 φαίνεται να δίνει πρόσβαση σε όσους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.  Επιδίωξή μας είναι να έχουν ελεύθερη πρόσβαση ΟΛΟΙ οι πολίτες και για αυτό θα συνεχίσουμε να παλεύουμε.


  
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-14:00) (ΤΡΙΤΗ 14:00-20:00) (ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-18:00) 
(ΠΕΜΠΤΗ 14:00-20:00) (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17:00-19:00) (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)