Our English language blog can be found here http://mkie-foreign.blogspot.gr/

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Κραυγή αγωνίας ... ακούει κανείς;
Κραυγή αγωνίας από την ασθενή μας που ο ΟΣΥ την απειλεί με δεκαπλασιασμό του προστίμου που της έκοψαν γιατί δεν είχε εισιτήριο σε λεωφορείο. 

Για πόσο ακόμα κάποιοι θα εξαθλιώνουν αυτή τη κοινωνία;


Το παρακάτω γράμμα γράφτηκε από ασθενή μας σε συνέχεια του δελτίου τύπου που βγάλαμε χθες, 07/10, διαβάστε περισσότερα εδώ http://mki-ellinikou.blogspot.gr/2013/10/blog-post.html


----- Προωθημένο μήνυμα -----
Απο:
Προς: "
osy@osy.gr" <osy@osy.gr>; "oasa@oasa.gr" <oasa@oasa.gr>; "prostimo@ethel.gr" <prostimo@ethel.gr>; "tchilari@oasa.gr" <tchilari@oasa.gr>
Στάλθηκε: 1:19 μ.μ. Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013
Θέμα: αριθμό πρωτοκόλλου 23559/6976/8817/1370/Α/17.09.2013

Προς κάθε υπεύθυνο : 
osy , oasa , Υπηρεσία Προστίμου , 
κ. Βούρτση Γεώργιο
ΤΤμ/χης Ελέγχου Κομίστρου & Επικοινωνίας με το Επιβατικό Κοινό , 
κ. Δ. Μωραΐτη
Δ/ντής Παραγωγής Συγκοινωνιακού Έργου.

Μετά από το τελευταίο email που μου στείλατε , ότι πλέον το πρόστιμο θα μεταφερθεί στην εφορία και θα αυξηθεί στο ποσό των 720e !! , αναγκάστηκα να μεταφέρω το θέμα στην δημοσιότητα και σε κάθε μέσο που μπορεί να ενδιαφερθεί για το πρόβλημα μου.
Σας ενημέρωσα ότι βρίσκομαι σε άθλια οικονομική κατάσταση , ότι ζω με την άρρωστη μητέρα με το 80% αναπηρίας της και ότι είμαστε άνεργες από το 2006 και 2009. 
Ότι βοήθεια υπάρχει σε αυτό το σπίτι είναι μέσω της εκκλησίας για τα τρόφιμα του σπιτιού και την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη την έχει αναλάβει το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.
Αν εργαζόμουν δεν θα είχα μπει στην διαδικασία αυτή, θα είχα πληρώσει το πρόστιμο και δεν θα είχε πρόβλημα κανείς.
Ότι έχουμε ένα σπίτι και μένουμε το οφείλουμε καθαρά στην καλή καρδιά της ιδιοκτήτριας και δεν μας έχει πετάξει έξω διότι από τον Απρίλιο του 2013 έχει να λάβει χρήματα από εμάς. ( 300e το ενοίκιο.. σύνολο μέχρι σήμερα 2100e!! ).
Η ΔΕΗ έστειλε ειδοποίηση ότι θα γίνει διακοπή στην ηλεκτροδότηση διότι το ποσό (600e) είναι απλήρωτο από την αρχή του 2013 ( ο κίνδυνος να μείνουν εκτός ψυγείου οι ινσουλίνες της μητέρας μου είναι μεγάλος, διότι ως ΔΙΑΒΗΤΙΚΗ & ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΗΣ η χρήση ινσουλίνης είναι καθημερινή ) , τα φάρμακα της καθημερινά αριθμούνται στον αριθμό 12! .
 Υπάρχει ψυχιατρικό πρόβλημα και βαριά κατάθλιψη, όλα αυτά δεν είναι λόγια του αέρα αλλά υπάρχουν σε επίσημα έγγραφα που τα περισσότερα σας τα έχω αποστείλει στο αρχικό μου email στις 4/7/2013.
 Τα κοινόχρηστα και η ΕΥΔΑΠ στο σύνολο τους είναι 200e .. δηλαδή ένα σύνολο μόνο για αυτά είναι 2900e!!! , πείτε μου σας παρακαλώ πολύ πως θα μπορέσω να βρω όλα αυτά τα χρήματα για να ζήσουμε αξιοπρεπώς.
ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ!! δεν ξέρω τι άλλο θα πρέπει να σας πω για να καταλάβετε ότι δεν μπορώ να πληρώσω αυτό το πρόστιμο.
Σας ζήτησα να δείτε το θέμα μου ανθρώπινα και να σβήσετε το πρόστιμο. Λυπάμαι αλλά δεν είδα κανέναν να το κάνει αυτό και αναγκάστηκα να πάρει διάσταση στα ΜΜΕ το θέμα. 
Λυπάμαι που το καλοκαίρι ένας νέος άνθρωπος έχασε την ζωή του για το εισιτήριο των 1,20e και σήμερα στην δική μου περίπτωση βάλατε μια ακόμη ταφόπλακα πάνω μου.
ΛΙΓΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑ σας ζήτησα , θα μπορούσε κάποιος από εσάς , κάποιο παιδί σας ή κάποιος από την οικογένεια σας να είναι στην θέση μου και να ζητούσατε βοήθεια . 
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ.

Στο έγγραφο που σας επισυνάπτω είναι η τελευταία σας ενημέρωση σχετικά με το ότι το πρόστιμο μου θα μεταφερθεί στην εφορία , στο τέλος του εγγράφου αναφέρεται ότι : 
''Πληροφοριακά, σας αναφέρουμε πως στην ισχύουσα νομοθεσία, δεν υπάρχει κάποια διάταξη, η οποία να αναφέρεται στους ανέργους. 
Η Υπηρεσία μας είναι υποχρεωμένη να τηρεί πλήρως το Νομικό πλαίσιο που διέπει την μετακίνηση επιβατών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς 
και αδυνατεί εκ των πραγμάτων να ακυρώσει νομίμως επιβληθέν πρόστιμο, σε οποιοδήποτε επιβάτη εντοπίζεται να μετακινείται  
χωρίς το αντίστοιχο καταβαλλόμενο κόμιστρο διαδρομής.΄΄

Με όλο τον σεβασμό προς εσάς ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να συμπεριλάβετε και τους άνεργους στις λίστες σας, 
είναι άνεργοι άνθρωποι χωρίς πόρους για τα προς το ζην, χωρίς ηλεκτροδότηση και νερό, χωρίς χρήματα για τις πολύ βασικές ανάγκες τους , οικογένειες με αναπηρίες και χωρίς γάλα για τα παιδιά τους , άνθρωποι που ψάχνουν λίγη τροφή στα σκουπίδια και στα αποφάγια των υπολοίπων, μα πάνω από όλα είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ και έχουμε το δικαίωμα να ζούμε αξιοπρεπώς όλοι μας.
Δείξτε λίγη ανθρωπιά και το καλό που θα κάνετε θα σας επιστραφεί πίσω, μην είστε τόσο σκληροί . 
ΒΟΗΘΕΙΑ σας ζήτησα σε κάτι που μπορείτε να διορθώσετε.

Με εκτίμηση,

… (όνομα ασθενή)


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ 

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-14:00) (ΔΕΥΤΕΡΑ 17:00-20:00) 
(ΤΡΙΤΗ 14:00-20:00) (ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-20:00) (ΠΕΜΠΤΗ 14:00-20:00)
(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14:00-19:00) (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00) 
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης (δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού) 
Blog http://mki-ellinikou.blogspot.com Email mkiellinikou@gmail.com