Our English language blog can be found here http://mkie-foreign.blogspot.gr/

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Παρατηρητήριο θεμάτων Υγείας για την Ελλάδα



    Ελληνικό 16/07/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 «Παρατηρητήριο θεμάτων Υγείας για την Ελλάδα»


Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού μέσα από την ευρεία δραστηριότητά του  αποκτά σφαιρική εικόνα των προβλημάτων υγείας  και με βάση αυτή την εμπειρία παίρνει την πρωτοβουλία να ιδρύσει «Παρατηρητήριο Θεμάτων Υγείας», για την αποτύπωση όλων των κρίσιμων θεμάτων υγείας στη χώρα μας. Η ιδέα αφορά την εμπεριστατωμένη καταγραφή όλων των προβλημάτων του δημοσίου συστήματος υγείας και την παρακολούθηση των σχετικών δεικτών στον πληθυσμό. Εθελοντές  μας σε συνεργασία με πολίτες θα καταγράφουν συστηματικά  κάθε  σχετική είδηση, αλλά και μεμονωμένα περιστατικά –καταγγελίες και  θα ενημερώνουν το παρατηρητήριο ώστε να υπάρχει πλήρης αποτύπωση της κατάστασης. 

Καλούμε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να συμμετέχουν και όταν αντιλαμβάνονται κάτι σχετικό να μας ενημερώνουν στο email: mkie.paratiritirio@gmail.com υποδεικνύοντας την πηγή προέλευσης της ενημέρωσης (π.χ. εφημερίδα, περιοδικό, ενημερωτικό υλικό, στοιχεία ασθενή κλπ). Τα στοιχεία θα ελέγχονται και θα αναρτώνται στο παρατηρητήριο.

Εξάλλου, κάθε δίμηνο θα ετοιμάζεται έκθεση με όλα τα δεδομένα και τα ανάλογα στατιστικά.
Θεωρούμε ότι η πληροφόρηση αυτή  είναι περισσότερο από αναγκαία λόγω του αποκλεισμού  όλο και μεγαλύτερου αριθμού πολιτών από τις υπηρεσίες υγείας. Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι  η ένταση της ήδη ασκούμενης πίεσης από το ΜΚΙΕ  για την αναστροφή των πολιτικών εξαθλίωσης των πολιτών, αλλά και η δυνατότητα αξιοποίησης των στοιχείων αυτών στο μέλλον  με προσφυγή σε φορείς εντός και εκτός Ελλάδος από τους πολίτες- θύματα των μνημονιακών πολιτικών

Επιπρόσθετα, ας σταλεί το μήνυμα ότι οι εποχές της ατιμωρησίας των υπευθύνων έχουν παρέλθει και με την αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας, κάθε υπεύθυνος θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για τα ποινικά εγκλήματα τα οποία έχει διαπράξει. Δε μπορεί να επιτρέπεται η συνέχιση των γενοκτόνων πολιτικών, τη στιγμή που το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει ήδη προβεί στην έκδοση ψηφίσματος για τα προβλήματα περίθαλψης των κατοίκων των χωρών όπου έχουν επιβληθεί μέτρα σκληρής λιτότητας (αντίστοιχο link εδώ http://mki-ellinikou.blogspot.gr/2013/07/blog-post.html ).

Με αυτή την πρωτοβουλία και τις «μικρές μας δυνάμεις» θα συμβάλλουμε, ως οφείλουμε, στην παρακολούθηση της υλοποίησης των μέτρων που προτείνει το Συμβούλιο της Ευρώπης για την ομαλοποίηση των συστημάτων περίθαλψης.



ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ 

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-14:00) (ΔΕΥΤΕΡΑ 17:00-20:00) 
(ΤΡΙΤΗ 14:00-20:00) (ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-20:00) (ΠΕΜΠΤΗ 14:00-20:00)
(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14:00-19:00) (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00) 
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης (δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού) 
Blog http://mki-ellinikou.blogspot.com Email mkiellinikou@gmail.com