Our English language blog can be found here http://mkie-foreign.blogspot.gr/

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

To MKIE στο Παρίσι - 23/03/2013





Ελληνικό, 02/04/2013

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 
"To MKIE στο Παρίσι - 23/03/2013"

Μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία  υπέρ της ανάδειξης του μείζονος θέματος της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα σήμερα και του ρόλου που διαδραματίζουν τα κοινωνικά ιατρεία, ανέλαβαν  ιατροί, συλλογικότητες ιατρών και  κινήματα αλληλεγγύης  στη Γαλλία.   

Σε εκδήλωση - που διοργανώθηκε από  την συλλογικότητα Collectif: Solidarité franco - grecque pour la Santé - η οποία έλαβε χώρα στο Παρίσι στις 23 Μαρτίου 2013 με μεγάλη παρουσία  κόσμου τόσο από τη Γαλλία όσο και από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες π.χ. Βέλγιο, εκπροσώπους συνδικαλιστικών κινημάτων και ιδιαίτερα έντονη την  παρουσία της Ελληνικής κοινότητας του Παρισιού, αναλύθηκε η σημερινή κατάσταση και αναπτύχθηκε η δράση των μορφών αλληλεγγύης στο τομέα της Υγείας.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Iατρείο Ελληνικού εκπροσώπησε ο ιατρός και εθελοντής Dr. Βήχας Γεώργιος, ο οποίος και ανέπτυξε τους σκοπούς και το ρόλο του κοινωνικού ιατρείου και ο οποίος δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους παρευρισκόμενους, αφού ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί στο εξωτερικό η άρτια και άμεση οργάνωση δράσεων αλληλεγγύης στην Ελλάδα.

Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση και έντονος προβληματισμός. Ως επιστέγασμα της ημερίδας  αποφασίσθηκε  να διοργανωθούν  ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ,   με στόχο την αντίσταση και την ανατροπή στις πολιτικές λιτότητας και εξαθλίωσης των λαών που επεκτείνονται σε όλη την Ευρώπη, αφού όπως φαίνεται το πρόβλημα βαίνει συνεχώς διογκούμενο και αρχίζει να παίρνει μορφή επιδημίας.

Ακόμα και στη Γαλλία  το δημόσιο σύστημα υγείας είναι στο στόχαστρο της κυβέρνησης με στόχο την ιδιωτικοποίηση του και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη κλείσιμο μαιευτικών κλινικών, συγχωνεύσεις κλινικών και νοσοκομείων καθώς και ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες, καρδιολόγων, νευρολόγων, σε μεγάλα νοσοκομεία του Παρισιού. Μάλιστα την ημέρα της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε πόλη της Νορμανδίας για το κλείσιμο δημόσιου μαιευτηρίου στην οποία διαβάστηκε ψήφισμα συμπαράστασης από το ΜΚΙΕ.
 
Πηγαίνουμε λοιπόν σε ένα  συνέδριο «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»  το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην ΑΘΗΝΑ στις  7 - 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών και λήψη αποφάσεων για την προάσπιση των βασικών δικαιώματος των ανθρώπων. Μεταξύ άλλων βασικό θέμα στη διάσκεψη αυτή είναι και το αναφαίρετο δικαίωμα όλων σε ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.  

Ακολουθεί το βίντεο που προβλήθηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης:



Πηγή φωτογραφιών και βίντεο:  http://solidaritefrancogrecque.wordpress.com/



ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-14:00) (ΔΕΥΤΕΡΑ 17:00-20:00) (ΤΡΙΤΗ 14:00-20:00) 
(ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-20:00) (ΠΕΜΠΤΗ 14:00-20:00) (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14:00-19:00) (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Blog http://mki-ellinikou.blogspot.com/, Email mkiellinikou@gmail.com