Our English language blog can be found here http://mkie-foreign.blogspot.gr/

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΟΜΑΔΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ



Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού δραστηριοποιούμενο από Δευτέρα έως και Σάββατο λειτουργεί με πολλές ειδικότητες ιατρών και θεραπευτών που προσφέρουν εθελοντικά και δωρεάν τις υπηρεσίες τους, προς όλους τους ανασφάλιστους, άπορους και άνεργους συμπολίτες μας που χρήζουν πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Στα πλαίσια των παροχών αυτών και αφουγκραζόμενοι τα προβλήματα της ζοφερής πραγματικότητας που διανύουμε, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει μια νέα ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία, την λειτουργία “ΟΜΑΔΑΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ”.

“ Στόχοι της Ομάδας αυτής είναι η ψυχολογική υποστήριξη και συναισθηματική ενδυνάμωση ανέργων συμπολιτών μας, η οικογενειακή δυναμική σε περίοδο ανεργίας καθώς και η παροχή πρακτικών συμβουλών για πιθανή επαγγελματική επανένταξη.”

Καλούμε κάθε φορέα (Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων, Οργανώσεις κ.λπ) ή ιατρό – που συναντά συναθρώπους μας με αντίστοιχα προβλήματα, να τους παραπέμπει με ένα τηλεφώνημα στο Ιατρείο.

Ο άνεργος θα επικοινωνεί αρχικά με ψυχολόγο του ιατρείου και στη συνέχεια θα εντάσσεται στην Ομάδα Υποστήριξης. Οι ιατροί – εθελοντές του ιατρείου μας, όταν διαπιστώνουν αντίστοιχο πρόβλημα μπορούν να παραπέμπουν τον πολίτη – μέσω της Γραμματείας στην Ψυχολόγο κ. Ρώτα Μαρία.

Η Ομάδα θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα και ώρα 10.30π.μ -12.00 στο χώρο του Ιατρείου ( πρώην Αμερικάνικη Βάση Ελληνικού, 200μ μετά την Τροχαία Ελληνικού).

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον κι ευελπιστούμε στην ανταπόκρισή σας για την ενημέρωση των πολιτών.

«ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ»
Τηλ. Γραμματείας 210-9631-950 (Δευτέρα έως Σάββατο 10:00 – 13:00)
Blog http://mki-ellinikou.blogspot.com/
Email mkiellinikou@gmail.com