Our English language blog can be found here http://mkie-foreign.blogspot.gr/

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Άλλη μια δολοφονία ανασφάλιστου πολίτη



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άλλη μια δολοφονία ανασφάλιστου πολίτη

Τα δυσάρεστα νέα μας πρόλαβαν δυστυχώς.  Αργά χθές το βράδυ πληροφορηθήκαμε  ότι ο ένας από τους δέκα ασθενείς, των οποίων την κατάσταση δημοσιοποιήσαμε  από τις 09 Δεκέμβρη 2013 και παλεύαμε  να νοσηλευτούν με διαδικασία επείγοντος σε  δημόσιο νοσοκομείο, έχασε την μάχη για την ζωή. Ο 66χρονος ασθενής ήρθε στο ιατρείο μας στα μέσα Οκτωβρίου με συμπτώματα έντονου πόνου στον θώρακα και  αιμόπτυση. Έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις (αξονική) και έπρεπε άμεσα να νοσηλευθεί σε νοσοκομείο για να διερευνηθεί η κατάσταση του. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να βρούμε δημόσιο νοσοκομείο που θα τον δεχτεί χωρίς κόστος,  αφού αδυνατούσε να ανταποκριθεί οικονομικά.

Έτσι στις 09 Δεκέμβρη 2013  κάνουμε την πρώτη μας έκκληση προς το Υπουργείο Υγείας  και επειδή δεν είχαμε απάντηση επανερχόμαστε εκ νέου στις 19 Δεκέμβρη 2013 τονίζοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι  στα πρόθυρα να χάσουν την ζωή τους. Δυστυχώς ο συγκεκριμένος ασθενής άντεξε μέχρι τις 30 Δεκέμβρη 2013.  Άλλο ένα σπίτι ανασφάλιστου συμπολίτη μας έκλεισε. Άλλος ένας πολίτης ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ από τις πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων 4 ετών.

Μετά από αυτή την εξέλιξη την 10η θέση στην αναλυτική λίστα των ασθενών μας με επείγουσες καταστάσεις, που στείλαμε χθες βράδυ στο Υπουργείο, καταλαμβάνει  άλλος ασθενής .Ας ελπίσουμε αυτοί  να τύχουν καλύτερης μεταχείρισης.

Η λίστα που ακολουθεί περιλαμβάνει οκτώ ( 8)  ασθενείς με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα, ένα (1) με ανεύρυσμα αορτής και έναν(1) με λέμφωμα non hodgkin που  έχει άμεση ανάγκη ειδικής χημειοθεραπείας.

Ως πότε όμως οι ιθύνοντες του Υπουργείου Υγείας θα βάζουν τις ζωές ΟΛΩΝ μας σε κίνδυνο και θα κόβουν κονδύλια που είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για το δημόσιο σύστημα υγείας; Χθες κηδεύτηκε ο 66χρονος, από αύριο όλοι μας θα εντείνουμε τον αγώνα  για να σταματήσουν ΑΜΕΣΑ οι γενοκτόνες αυτές πολιτικές. Αυτοί που δολοφονούν ευάλωτους πολίτες θα λογοδοτήσουν πολύ σύντομα.



* Έχουμε σβήσει τα προσωπικά στοιχεία των ασθενών για ευνόητους λόγους. Το λιγότερο όμως που μπορούμε να κάνουμε για να δώσουμε ένα μικρό αποδεικτικό στοιχείο προς την κοινή γνώμη είναι να δημοσιοποιήσουμε το έγγραφο που στείλαμε χθες στο Υπουργείο με όλα τα στοιχεία των ασθενών.


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ 

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-20:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00) 
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης (δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού) 
Blog http://mki-ellinikou.blogspot.com Email mkiellinikou@gmail.com