Our English language blog can be found here http://mkie-foreign.blogspot.gr/

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Τα νέα μας






Τα νέα μας πολλά, σας τα συνοψίζουμε παρακάτω:


19/02 – Οργάνωση 2.0

 
Στις 19/02 πήραμε μέρος στην θεματική συνεδρία «Δράσεις κοινωνικής αυτο-οργάνωσης και διαδίκτυο: προς μια έννοια οργάνωσης 2.0;» που διοργάνωσε το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτου Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας (ΕΠΙΕΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η συνοπτική παρουσίαση του έργου του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού απέσπασε πολύ θετικά σχόλια.


20/02 – Συμμετοχή στην απεργία


 Για δεύτερη συνεχόμενη φορά το ιατρείο μας πήρε μέρος επίσημα σε απεργιακές κινητοποιήσεις, μαζί με άλλους εθελοντές από το σύλλογο καρκινοπαθών ΚΕΦΙ και την ομάδα αλληλεγγύης ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας.  Κεντρικό σύνθημα μας ήταν (και είναι) η απαίτηση μας για ένα δημόσιο σύστημα υγείας προσβάσιμο από όλους τους πολίτες. 



01/03 – Διακοπή νερού σε 6μελή οικογένεια και επανασύνδεση του

Μετά από έκκληση μας και καταγγελία της ΕΥΔΑΠ για την ανάλγητη στάση της να διακόψει την παροχή νερού σε 6μελή οικογένεια, με 2 μακροχρόνια άνεργους γονείς, το νερό επανασυνδέθηκε.

Γίνεται προσπάθεια να βρεθεί συνολική λύση στο πρόβλημα όλων των οικογενειών που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.


02/03 – Βιωματικό Σεμινάριο των εθελοντών μας



Στις 02/03 έγινε εκπαίδευση των εθελοντών του ιατρείου μέσα από ένα βιωματικό σεμινάριο.  Ακολούθησε συζήτηση και προτάσεις από τους εθελοντές για την καλύτερη οργάνωση του ιατρείου.  Οι προτάσεις ήταν πολλές και ακόμα περισσότερη ήταν η εμπειρία που αποκομίσαμε ανταλλάσοντας απόψεις. 



04/03 – Παράδοση υπνόσακων στην οργάνωση ΚΛΙΜΑΚΑ

Οι πρόσκοποι της Γλυφάδας μας παρέδωσαν 20 υπνόσακους που με την σειρά μας τους δώσαμε στην ΜΚΟ «ΚΛΙΜΑΚΑ» που προσφέρει βοήθεια σε άστεγους συμπολίτες μας.


04/03 – Εύρεση Συμπυκνωτή Οξυγόνου

Μετά από γενναιόδωρη δωρεά ιδιωτικής εταιρίας (για 2η φορά!) καταφέραμε να διαθέσουμε σε ασθενή μας συμπυκνωτή οξυγόνου.