Our English language blog can be found here http://mkie-foreign.blogspot.gr/

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Τα Νέα μας





Ελληνικό 18/02/2013
  
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
«ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ»

09/02/2013 «Συλλογή Φαρμάκων στην Βούλα»


Το Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, εθελοντές του ιατρείου μας συγκέντρωσαν πάνω από 15 μεγάλες σακούλες φάρμακα.  Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ συγκινητική και πάνω από 320 πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας.  Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας.
 

09/02/2013 «Οι Προσκόποι  Γλυφάδας-Βούλας αλληλέγγυοι στο έργο του ΜΚΙΕ»


Το Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 οι Πρόσκοποι της τοπικής εφορίας Γλυφάδας-Βούλας  πήραν την πρωτοβουλία και οργάνωσαν  μία δράση  που αποσκοπούσε στην ενημέρωση των συμπολιτών μας σχετικά με την προσφορά  του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.   Η δράση έγινε δίπλα από τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης , όπου οι πρόσκοποι  μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με τη λειτουργία του ΜΚΙΕ,  τα οποία  μάλιστα έγιναν με έξοδα εξ' ολοκλήρου από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.
     
Όπως αναφέρουν οι ίδιοι  οι πρόσκοποι "Στόχος μας είναι σε οποίο περιβάλλον και αν ζούμε, όλοι  να έχουν την ικανότητα να τα "βγάζουν πέρα" και την ικανότητα να γίνουν "οι αρχιτέκτονες της δικής τους ανάπτυξης" .  Και στα πλαίσια  του πνεύματος της αλληλεγγύης είναι πρόθυμοι να αναλάβουν και άλλες πολύ σημαντικές δράσεις υπέρ του ΜΚΙΕ, όπως  η συμμετοχή τους στην ενημέρωση και δικτύωση των τοπικών φαρμακείων με το ΜΚΙΕ.

Η συμπαράσταση των εθελοντών του ΜΚΙΕ υπήρξε ένθερμη ,  όπως θερμές είναι και οι ευχαριστίες όλων μας για την ευαισθησία, την πρωτοβουλία και τις δράσεις των προσκόπων της τοπικής εφορίας  Γλυφάδας- Βούλας.


13/02/2013 Νέα βράβευση της δράσης του ΜΚΙΕ


Ο  Σύνδεσμος  Κριτών Καλαθοσφαίρισης  Νοτίου Αττικής  κατά την εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικςη βασιλόπιττας  την Τετάρτη 13/02/2013  βράβευσε το  Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο για την  πλούσια και ιδιαίτερα σημαντική  κοινωνική του δράση.   Είναι η πρώτη φορά  που  ο συγκεκριμένος σύνδεσμος βραβεύει μη  αθλητικό φορέα και αυτό αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το ΜΚΙΕ.

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους όλων των εθελοντών του  ο  Δρ Γιώργος Βήχας, επικεφαλής της  Ιατρικής Ομάδας και  μέλος της συντονιστικής επιτροπής του Ιατρείου,  ο οποίος και  παρέθεσε μερικά μόνο από τα χιλιάδες  παραδείγματα δραματικών περιστατικών που βιώνουν οι εθελοντές ιατροί και πολίτες καθημερινά στο ΜΚΙΕ και τα οποία κατά κύριο λόγο  οφείλονται στον  αποκλεισμό όλων των ανασφάλιστων και  άνεργων συμπολιτών μας από το δημόσιο σύστημα υγείας.

Η οικογένεια του ΜΚΙΕ ευχαριστεί θερμά το Σύνδεσμο Κριτών Καλαθοσφαίρισης Νοτίου Αττικής.

  
14/02/2013 Αιμοδοσία του ΜΚΙΕ με την συνεργασία της τράπεζας Αίματος «Δημήτρης Βλων»
 
  
Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου διοργανώθηκε εθελοντή αιμοδοσία στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, δίπλα στο ιατρείο μας, σε συνεργασία με την Τράπεζα Αίματος «Δημήτρης Βλων».  Οι εθελοντές του ΜΚΙΕ, της Τράπεζας Αίματος «Δημήτρης Βλων» αλλά και πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και καταφέραμε να συλλέξουμε 30 υπέρ-πολύτιμες φιάλες αίματος που θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης.

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές της τράπεζα Αίματος «Δημήτρης Βλων» για την ουσιαστική και αμέριστη βοήθεια που προσφέρουν στο έργο του ιατρείου μας αλλά και τους ασθενείς μας.

Παράλληλα να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης για την διάθεση του Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνικού αλλά και για άμεση βοήθεια και συνεργασία που μας προσφέρει σε οποιαδήποτε ανάγκη μας.




ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-14:00) (ΔΕΥΤΕΡΑ 17:00-20:00) (ΤΡΙΤΗ 14:00-20:00) 
(ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-20:00) (ΠΕΜΠΤΗ 14:00-20:00) (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17:00-19:00) (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Blog http://mki-ellinikou.blogspot.com/, Email mkiellinikou@gmail.com