Our English language blog can be found here http://mkie-foreign.blogspot.gr/


Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΔΩ http://www.mkiellinikou.org/


+++ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΜΑΣ
+++


Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

Είναι κορίτσι! Το πρώτο μας μωρό!
 Ελληνικό, 12/10/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είχαμε την μεγάλη χαρά πριν από λίγες μέρες να γεννηθεί ένα μικρό κοριτσάκι με την βοήθεια του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.  Πριν από 2 μήνες είχε προσέλθει στο ιατρείο μας ένα ζευγάρι, που όχι μόνο δεν είχε την δυνατότητα να πληρώσει για τα έξοδα του τοκετού, δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ούτε προγεννητικό έλεγχο μέχρι τον 7ο μήνα της κύησης.

Η ιστορία του ζευγαριού παρόμοια με αυτή των εκατοντάδων ασθενών που εξυπηρετούμε κάθε μήνα.  Είχαν ένα κατάστημα το οποίο έκλεισε και παράλληλα χρέη προς το ασφαλιστικό τους ταμείο, με αποτέλεσμα να μείνει η οικογένεια χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.  Το μόλις τριών ετών παιδάκι τους δεν είχε κάνει ούτε ένα εμβόλιο.

Το ζευγάρι απευθύνθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο το οποίο και τους ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ, αφού δεν είχαν την δυνατότητα να πληρώσουν τα έξοδα, χωρίς να τους δώσει καμία εναλλακτική λύση.

Το ιατρείο μας απευθύνθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο το οποίο ανέλαβε εξ ολοκλήρου το κόστος του προγεννητικού ελέγχου αλλά και του τοκετού.  Έτσι μπόρεσε να έρθει στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Η πολιτική που οδηγεί στον αποκλεισμό από το δημόσιο σύστημα υγείας, έχει ως απόρροια  το να βιώνει μια γυναίκα αυτό που θα έπρεπε να είναι η πιο ευχάριστη περίοδο της ζωής της, η εγκυμοσύνη, ως ένα πραγματικό εφιάλτη.

Η πολιτεία ΟΦΕΙΛΕΙ να δώσει ένα τέλος στο δράμα που βιώνουν οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας και να δώσει την δυνατότητα να εξυπηρετούνται στο σύνολο τους από το δημόσιο σύστημα υγείας.

  
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-14:00) (ΤΡΙΤΗ 14:00-20:00) (ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-18:00) 
(ΠΕΜΠΤΗ 14:00-20:00) (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17:00-19:00) (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)


5 σχόλια:

 1. Συγχαρητήρια σε σας που δρασατε και αντιδράσατε εδώ και καιρό στο πιο αντιδραστικό κι αντιανθρώπινο καθεστώς, που μέρα τη μέρα επιβάλλεται σε όλο και περισσότερους ανθρώπους. Είμαστε μαζί σας. Μιλάμε για σας και αναρτούμε τις δράσεις σας. Στη διάρκεια του 3ήμερου 1ου Εναλλακτικού Φεστβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας, 19-21 Οκτωβρίου το επόμενο ΣΒΚ θα έχουμε τη χαρά να σας γνωρίσουμε από κοντά, αφού οι δρόμοι μας θα συνατηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο και τους έξω χώρους του Ελληνικού, σε ένα άλλο αλληλέγγυο, ανταλλακτικό και συνεργατικό αγώνα, με κέφι, συζητήσεις, εργαστήρια, μουσικές και φαγητό χωρίς χρήμα, με ανταλλαγές, με εθελοντές και φαντασία! Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας. Αξίζει όσο τίποτε το έργο που παρέχετε στις πιο χτυπημένες ομάδες ανθρώπων από ένα σύστημα, που καταρρέει και δεν αφήνει τίποτε όρθιο στο διάβα του, καθώς η εξουσία που είχε χάνεται κι αλλάζει χέρια!!! Μπορούμε, όμως, κι αυτό και εσείς μας δείχνετε, να ζήσουμε κι αλλοιώς. Ένας άλλος κόσμος είναι υπαρκτός!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα σας,

   Συμφωνούμε ότι ένας άλλος κόσμος υπάρχει και για αυτόν ακριβώς τον κόσμο παλεύουμε.

   Θα είμαστε δίπλα σας στο Ανταλλακτικό παζάρι.   Διαγραφή
 2. Η είδηση συμφωνώ είναι πάρα πολύ ωραία! Μπράβο σας!!!
  Θα ήθελα όμως αν έχετε την διάθεση και τον χρόνο να απαντήσετε σε 2-3 θεματάκια που δεν μπορώ προσωπικά να κατανοήσω....
  Απλά διαβάζοντας εστιάζω την προσοχή μου σε κάποια σημαντικά κενά:

  -Γιατί το ΜΚΙ δεν αναφέρει το ένα και μοναδικό(?) δημόσιο νοσοκομείο που απευθύνθηκε και αυτό τους αρνήθηκε???
  Κακώς κατά την γνώμη μου δεν εκθέτετε το δημόσιο νοσοκομείο που αρνήθηκε και κάκιστα αν η επικοινωνία μεταξύ ΜΚΙ και δημόσιου νοσοκομείου δεν έχει γραπτή μορφή (αλληλογραφία) για να έχουμε διατυπωμένη την απάντηση και στην διάθεση μας τα επιχειρήματα της άρνησης....
  Γιατί επικοινωνήσατε με ένα μόνο και όχι με περισσότερα δημόσια νοσοκομεία ? Για να δούμε αν υπήρχε κάπου η καλή διάθεση και φως σε αυτόν τον τόπο....

  -Γιατί το ΜΚΙ δεν αναφέρει το ιδιωτικό νοσοκομείο που ανέλαβε μία τόσο κοστοβόρα διαδικασία δωρεάν? Αρνήθηκε το ίδιο το νοσοκομείο την προβολή του για να μην προσελκύσει ανάλογα περιστατικά στο μέλλον? Το καταλαβαίνω το τελευταίο σε ένα μεγάλο βαθμό, επιχείρηση είναι... Απλά θα ήθελα να μάθω τον λόγο...

  Συγχαίρω την προσπάθεια, κατανοήστε αν θέλετε τις απορίες-ενστάσεις μου....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα σας,

   Δεν αναφέρουμε το δημόσιο νοσοκομείο για τον απλό λόγο ότι δεν θα βοηθήσει σε κάτι η αναφορά του. Τα στοιχεία όσων αναφέρουμε είναι στην διάθεση όποιας αρμόδιας αρχής θελήσει να διαλευκάνει την υπόθεση.

   Από την στιγμή που κάποιος ασθενής έρχεται στο ιατρείο μας και μας καταθέτει το πρόβλημα του εμείς οφείλουμε να βρούμε λύση, έτσι και κάναμε. Δυστυχώς έχουμε δεκάδες παραδείγματα ανασφάλιστων πολιτών που βρίσκουν τις πόρτες των δημόσιων νοσοκομείων κλειστές, αφού τους ζητάτε να καταβάλουν χρηματικά ποσά που αδυνατούν να τα βρουν οι ασθενείς.

   Το ιδιωτικό νοσοκομείο που ανέλαβε να καλύψει το κόστος του τοκετού και του προγεννητικού ελέγχου δεν αναφέρεται γιατί δεν το επιτρέπουν οι εσωτερικοί κανόνες λειτουργίας του ιατρείου μας. Με λίγα λόγια, δεν επιτρέπεται στο ιατρείο να διαφημίζει ιδιώτες και ιδιωτικές εταιρίες/φορείς/οργανισμούς. Οπότε, η όποια χορηγία γίνεται στο ιατρείο μας, γίνεται με το σκεπτικό αυτό, ότι το ΜΚΙΕ δεν θα τους διαφημίσει. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο έχει βοηθήσει πολλούς ασθενείς μας και χωρίς καμία απαίτηση από εμάς.

   Ευχαριστούμε για τα σχόλια σας.

   Διαγραφή
  2. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση σας!
   Με καλύψατε πλήρως!
   Καλή συνέχεια στο πολύ δύσκολο αλλά και αποτελεσματικότατο έργο/προσφορά σας! :-)

   Διαγραφή