Our English language blog can be found here http://mkie-foreign.blogspot.gr/

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΎ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ



ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΎ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Κ.Α.Π.Η. Αργυρούπολης - Ελληνικού, 22/10/11, 11 πμ



Παρόντες:
Γιώργος Βήχας - Καρδιολόγος
Άκης Μπαδογιάννης - Ορθοπεδικός
Αντώνης Μωυσίδης – Δημοτικός Σύμβουλος Αργυρούπολης-Ελληνικού
Σταυρούλα Κωσταρίδου - Παιδίατρος
Στέλλα Κρεπούρη - Δικηγόρος
Θωμάς Μπαμπάλης - Φαρμακοποιός
Τότα Κωνσταντινίδου - Δημοτική. Σύμβουλος Αργυρούπολης-Ελληνικού
Άντζελα Καρατσιόλη - Δημοτική Σύμβουλος Γλυφάδας
Γιάννης Μαραγκός - Αντιδήμαρχος Αργυρούπολης-Ελληνικού
Χρήστος Σιδέρης – Ιδιωτικός Υπάλληλος
Μαρία Ζαπατίνα - Οικονομολόγος


*** ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΕΚΚΛΗΣΗ ***
Η πρώτη συνάντηση του Διαδημοτικού Δικτύου Αλληλεγγύης έγινε στα Κ.Α.Π.Η Αργυρούπολης-Ελληνικού το Σάββατο 22/10/2011. Οι παριστάμενοι αποφάσισαν να συστήσουν ομάδα που θα αναλάβει την δωρεάν πρόσβαση των άπορων δημοτών, των όμορων δήμων γύρω από το Ελληνικό (σε πρώτη φάση) σε:
- Γιατρούς
- Φάρμακα
- Σίτιση
Για τα παραπάνω θα χρειαστούν εθελοντές για να αναλάβουν το δύσκολο εγχείρημα. Πιο συγκεκριμένα χρειαζόμαστε γιατρούς (ειδικά παθολόγους), φαρμακοποιούς αλλά και οποιονδήποτε άλλο πολίτη μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του για να οργανώσουμε σωστά αυτό το δίκτυο.
Το Δίκτυο αυτό γίνεται προσπάθεια να αγκαλιαστεί από τους όμορους στο Ελληνικό δήμους και σε συνεργασία με τις κοινωνικές τους υπηρεσίες ώστε η βοήθεια να είναι στοχευμένη προς τα μέρη του πληθυσμού που την έχουν ουσιαστικά ανάγκη.
Θα γίνει μια 2η συνάντηση, ώστε να αναδειχθεί ο πυρήνας που θα ξεκινήσει να υλοποιεί το σχέδιο, η οποία θα γίνει στο Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης στην παλιά Αμερικάνικη Βάση (όπως στρίβουμε στο φανάρι της παλιάς βάσης και περνάμε την Τροχαία Ελληνικού, θα το βρούμε στο αριστερό μας χέρι στα 200 περίπου μέτρα), στην αίθουσα Πρόληψης (πρώτο κτίριο όπως μπαίνουμε στα δεξιά) το Σάββατο 05/11/2011 και ώρα 11:00 π.μ.
Μετά την συνάντηση θα ακολουθήσει επίσημη ανακοίνωση/δελτίο τύπου ώστε να γίνει μια γενικότερη έκκληση για βοήθεια από τους πολίτες.